clean

dapat dari email;


JOM BERHIMPUN SATU MALAYSIA
SERUAN INI DITUJUKAN KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA
RAKYAT MALAYSIA KESELURUHANNYA TIDAK KIRA DIMANA SAMA ADA DI KOTA KOTA, BANDAR BANDAR, KAMPUNG DAN DESA, PENEMPATAN FELDA, KONDOMINIUM, RUMAH PANGSA, TAMAN PERUMAHAN, RUMAH RUMAH KEBAJIKAN, JABATAN JABATAN KERAJAAN, NGO, SEKOLAH SEKOLAH, TADIKA, MASIJID DAN SURAU, GEREJA, TOKONG DLL, HOSPITAL HOSPITAL, RUMAH RUMAH K/T KERAJAAN (QUATERS POLIS, TENTERA DSB) KEDAI KEDAI, PUSAT MEMBELIH BELAH ; ORANG AWAM, KKAKITANGAN KERAJAAN, POLIS, TENTERA, RELA, PASUKAN PERTAHANAN AWAM, PENGAKAP DSB, PEKERJA SWASTA, GURU GURU, MURID SEKOLAH, AHLI AHLI POLITIK, AHLI AHLI PERTUBUHAN DAN PERSATUAN, PELAJAR PELAJAR/PENUNTUT UNIVERSITI/KOLEJ DAN KEPADA SEMUA YANG TIDAK TERSEBUT;
MARILAH SAHUT PANGGILAN INI UNTUK KITA SEMUA BERHIMPUN
PADA : 9 HARIBULAN JULY 2011 INI
UNTUK MENCIPTA SEJARAH PERHIMPUNAN GOTONG ROYONG RAKSAKSA MEMBERSIHKAN KAWASAN KITA MASING MASING UNTUK MEMBENTERAS SAMPAH SARAP DAN MENGHAPUSKAN PEMBIAKAN NYAMUK AEDES DAN PARASIT LAIN.
BENTUKLAH PASUKAN ANDA MASING MASING DI KAWASAN ANDA SENDIRI. MISALNYA KALAU DI SEKOLAH, GURU BESAR AKAN MENJADI KETUA ATAU PENGURUS MENYELARAS PERHIMPUNAN GOTONG ROYONG UNTUK MEMBERSIHKAN KAWASAN SEKOLAH. KALAU KAMPUNG KETUA AJKKK ATAU KETUA KAMPUNG MENGHIMPUN ORANG ORANG KAMPUNG UNTUK BERHIMPUN DAN BERGOTONG ROYONG MEMBERSIHKAN KAMPUNG.
‘JOM KITA LAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB KITA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA YANG CINTAKAN KEDAMAIAN”
KALAU PERLU PERMIT MINTALAH PERMIT
KALAU BOLEH KERAJAAN ISYTIHARKAN 9/7/2011 INI SEBAGAI HARI GOTONG ROYONG SELURUH NEGARA
1 MALAYSIA
Sekian,
Terima kasih.

Comments

Popular Posts