Akustik

Gua ada rasa hepi sedikit pasal side-project gua sudah selesai petang semalam. Walaupun without flying color.

Sebagai rocker, dulu gua tak pandang sangat gitar string nylon ni. Tak cukup rock rasanya.


Dengan kemusnahan yang telah berlaku pada neck gitar Omiya sebelum ni. Gua rasa, gua perlukan juga satu gitar khas untuk real akustikal. Merely to real la. Pasal pakai tong Omiya sahaja.

Selesai proses perkayuan (gam sahaja), pemasangan strings dilakukan setelah beberapa minggu selesai. Sebagai pengajaran untuk gua, pemasangan tali nylon sangat la lahanat kesukarannya. Sesuai dengan status beginner dalam arena 'nylon strings installation'. Cuma masih problem ikatan yang tak mantap. Bila nak tune, tercabut pulak. Rasa *%&#$*@#$_.. dem.

Lantakkan la dulu, gua dah boleh berangan sikit-sikit shredding macam Justin Derrico ke, Yngwie Malmsteen ke.. Kira ok la buat sementara..

leher patah. 

telinga baru.

kaedah ikatan yang macam cilaka terabur.

Gua perati balik gitar ni, teringat gitar bujet 4string nylon gua dulu.. Nylon la sangat. Sebenarnya, tali tangsi... gitar 5 ringgit tu je. kah kah kah..







~peh. entiri gua yang ni. lain macam.

Comments

Water Lily said…
Macam rockers wa cakap lu ha ha..yang sgt expert bab gitar.

Cayalah!
Anonymous said…
len kali rajin-rajin la mencari panduan...

http://www.frets.com/fretspages/musician/Guitar/Setup/Classical/ClassicStr/classicstr1.html
tawawfayakof said…
macam je cik kak. haha..

gua ada jumpa lagi.. http://news.dmusic.com/article/20536
c|b said…
Nanti goreng gitar untuk saya ek. Hihi. :D
tawawfayakof said…
baik lah.. goreng satu, siap.

Popular Posts