akaun yang goncang

Arnold mengendap keadaan Siew M dari tingkap pintu sahaja. Dia kelihatan masih termenung. Simpati juga lihat Siew M hilang ingatan. Semasa dijumpai, pengenalan diri tiada langsung. Jadi, alamat tempat tinggalnya tidak diketahui. Siew tak boleh pulang ke rumahnya. Termenung sahajalah nampaknya dari bebrapa bulan lepas.

Arnold mengambil keputusan untuk masuk. "Amacam bro!" tegur Arnold dengan nada berbaur keceriaan yang agak mati. Senyumanya kalau tak pandai lihat memang nampak real. Suntikkan pop yang rasa macam kurang perasaan.

"Yo, wasap dude!" jawabnya dengan ceria yang sama atau mungkin terlebih kerana Siew M siap gerakkan tangan gaya budak hip hop. Walaupun dua dua tau ada apa apa, tapi dua dua buat macam tak ada apa apa. Apa lagi boleh buat. Nama mamat didepan matanya ini pun berat nak disebut. Tak ingat.

"Bro, aku nk tanya akaun ni. Ko kan terer" arnold buat topic dummy. "Ala, kacang je. Meh sini"

Maka study akaunlah mereka dengan atmosfera tak into.




"Poyo" bisik nurse praktikal yang lalu lalang.

Comments

Popular Posts